KIRIKKALE / KARAKEÇİLİ - Atatürk Ortaokulu

OKUL MÜDÜRÜMÜZ ALİ VURGUN´UN 24 KASIM MESAJI

Birlikte çalışmaktan büyük onur, gurur ve mutluluk duyduğum Öğretmen Arkadaşlarım,

Bir "Öğretmenler Günü"nü daha sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayım.

Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven, saygı ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Topluma hizmet veren her meslek saygındır,  fakat bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır; Peygamber mesleğidir. Aydınlığın simgesi, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer önder olan öğretmenler, bireylerin yetişmesinde büyük rol üstlenen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, özel, yüce bir mesleği yürüten kişilerdir.

Ülkemizin aydınlık yarınlarının geleceği olan yavrularımızın mimarı saygıdeğer Öğretmenlerim;

Kutsal bir mesleği icra etmenin onurunu taşıyorsunuz ve yarınımız sizlere emanettir. Toplumu inşa eden mimar, mühendis ve emekçiler Sizsiniz. Amacımız, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda, anayasamız ve kanunlar çerçevesinde; nesillere çağın gerektirdiği bilgi ile donatıp Onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmak, çocuklarımızın ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle onları hayata hazırlamak ve kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi ve Vatanımıza – Milletimize - Ailesine faydalı birer birey olmalarını sağlamak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Devletimizin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş ve şehitlik mertebesine ulaşan öğretmenlerimizi rahmetle, bu uğurda gazilik şerefine ulaşan öğretmenlerimizi minnetle anıyor, hayatta olup en zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren, geleceğimizin mimarı olan tüm öğretmenlerimize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor, "ÖĞRETMENLER GÜNÜ"nü Yürekten Kutluyor, başarılar diliyorum.

Ali VURGUN

Okul Müdürü